(Не)зависна идеологија


Некој друг разочаран, малку покосен од она кое денеска се случи? Пред моите очи ми беше демонстрирана сила, силата која никогаш не ја чувствувам врз себе и заборавам дека ја има оној кој е на власт.
Бе, нема потреба ни да ги хипнотизираш. Се даваат некупени.
Се прашувам, што мојата мајка згреши во производството, што јас не можам да сум таму?
И се прашувам и се думам вечерва: За што живеат тие луѓе, и која е мислата која ги заспива и буди?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s