Ова мислам јас за ситуацијава

by PMG Collective

Ден! Ноќ! Кретени! Моќ!

Гледам граници, гледам убијци,
гледам попови, гледам лудаци,
терористи, хуманитарци,
живи мртовци,
гледам вести…
А стварно ми е смачено
од нивните религии и политики
и разговори и преговори
и војни и војни и војни…
Тие се ден, тие се ноќ,
тие се кретени кои имаат моќ.
Тие се , тие се глас,
и носат одлуки кои влијаат на нас.
Дали си сосем сигурен
дека ништо не можеш да промениш.
И дали сите одлуки си подготвен
на нив да им ги оставиш.
Ова е ден
кога мораш повторно да размилиш.
И секој ден
е добар ден за да станеш ги промениш.
Тие се ден, тие се ноќ,
тие се кретени кои имаат моќ!
Ова е време, добар е час
да им речеме не, и помислиме на нас.
И секој ден, и секој час
е добро време да се чуе твојот глас.
Тие се ден, тие се ноќ,
тие се кретени кои имаат моќ!
Ова е време ова е час
ова е време да мислиме на нас.
Траги, оставај траги
Траги, оставај…

________________________________________________________________________________

Со свои зборови следната колумна во Радио Слободна Европа, напишана уште пред 4 дена, чека да и дојде редот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s