Го сакам Скопје…

Клик на сликата за извор

Го сакам Скопје зошто кога се буди во март, залутаните зраци светлина го бришат сеќавањето на сивиот зачаден зимски град.

Го сакам Скопје зошто Скопјани иако натежнати од уморот од долгиот ден, сепак имаат сила да си направат муабет низ поминување.

Го сакам Скопје зошто колку различни коплексаши и да го силуваат со годините, чува мали стари заборавени улички кои никогаш нема да се променат и ќе го чуваат неговиот дух.

Го сакам Скопје зошто сета полициска бруталност не може да го спречи цел град да дува.

Го сакам Скопје зошто е единствена спојка на паланка и стар град.

Го сакам Скопје зошто без него не е целосна мојата историја.

Го сакам Скопје и сакам скопска музика:

4 thoughts on “Го сакам Скопје…

  1. “…колку различни коплексаши и да го силуваат со годините, чува мали стари заборавени улички кои никогаш нема да се променат и ќе го чуваат неговиот дух.” Psssst, potivko, ako gi nasetat i tie mali ulichki-oazi ke gi unishtat

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s